Archief

Repair Cafe zaterdag 26 mei

Repair café bij Het GOED op zaterdag 26 mei van 12.00 – 15.00 uur

Transitie Boxtel en Het Goed organiseren op zaterdag 26 mei het Repair Café,  in de kringloopwinkel van Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Het draait allemaal om minder weggooien en zelf dingen te leren repareren.

Bezoekers aan het Repair Café kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen. Tussen 12.00 en 15.00 uur staan de hobby reparateurs klaar om bijvoorbeeld kleine meubels, fietsen, lampen en elektrische apparaten gratis te (proberen) repareren. Een naaister staat weer klaar om met ideeën en praktische hulp kledingstukken een nieuw leven te geven. Aanpassen, opleuken, verstellen, van twee stukken één maken, enzovoorts.

De bedoeling is ook uitdrukkelijk dat de mensen geleerd wordt dat je veel dingen zelf kunt repareren. Alles wat het niet meer doet (behalve klokken) maakt kans op een geslaagde reparatie. Het helpt als de handleiding van een apparaat meegebracht wordt.  De ervaring leert dat een flink deel van de klachten wordt verholpen. De organisatoren wijzen erop dat hergebruik zowel geld als grondstoffen bespaart, maar ze willen met het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.

Het daarna volgende café is op maandag 8 oktober in De ROTS van 12 tot 15 uur.

 

Comments are closed.