Lezing: Meino Smit

      Geen reacties op Lezing: Meino Smit

Datum: woensdag 20 september van 20.00 – 22.00 uur
Organisatie: Stichting Transitie Boxtel
Locatie: Bibliotheek Boxtel, Burgakker 4. 5281 CH Boxtel

Biologische boer en onderzoeker Meino Smit concludeert na 8 jaar onderzoek dat het een sprookje is dat Nederland de meest efficiënte landbouw ter wereld heeft. Volgens hem is het een inefficiënt en irrationeel systeem waar veel meer energie in gaat dan er uit komt. Op basis van zijn proefschrift is in 2022 zijn boek “Naar een duurzame landbouw in 2040” uitgekomen. Meino Smit beschrijft hierin hoe zijn alternatief een radicale breuk vraagt met het huidige landbouwsysteem, een grote reductie mogelijk maakt van het gebruik van energie en grondstoffen, zinvol werk biedt aan meer dan 500.000 mensen en meer biodiversiteit en een mooier landschap oplevert. Natuurgebieden worden meer geïntegreerd met landbouw en landbouwgrond krijgt een beschermde status.

Na afloop van de lezing zal er ruimschoots gelegenheid zijn om vragen te stellen en/of verder met elkaar van gedachten te wisselen. Want landbouw zorgt voor de belangrijkste basis voor ons leven.

De toegang tot deze avond in de bibliotheek is gratis, maar aanmelding is nodig met een kort mailtje naar Transitie Boxtel, met vermelding 20 september en het aantal mensen: ttboxtel@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *