Geen reacties op

(Ver)Ander café over de Klimaatcrisis, onder het motto #Vertel de waarheid

Word geïnformeerd én geïnspireerd over hoe je letterlijk een wereld van verschil kan maken in 2020.

Op donderdag 13 februari organiseert het (Ver)Ander café een avond over de klimaatcrisis en wat je zou kunnen bijdragen om de Aarde leefbaar te houden. In het eerste deel van de avond wordt de klimaat- en ecologische crisis op basis van recente wetenschappelijke feiten en cijfers getoond. Ook worden milieuvernietiging en de massa-uitsterving die gaande is besproken.

Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd wat dit betekent voor de mens, ook Nederland.

Het tweede deel van de avond gaat over de kansen die je als Boxtelaar krijgt om aan de klimaatcrisis iets te doen. Je krijgt kort uitleg over de Boxtelse workshops “Praat en daad voor het klimaat”. Hierbij hoor je welke impact onze levensstijl heeft op het klimaat en krijg je inzicht en praktische tips, hoe je klimaatvriendelijker kan wonen, eten en reizen. En of het iets uitmaakt wat je waar koopt en hoe de tuin is ingericht.

Voor de workshop reeks die op 4 maart begint, is inschrijving mogelijk tot 23 februari bij ttboxtel@gmail.com. Voor info: www.transitieboxtel.nl/?page_id=36

Op donderdag 13 februari is het om 19.30 uur inloop, aanvang 19.45 u tot ongeveer 21.15 in Buurthuis De Rots, Boxtel. De avond is gratis, drank voor eigen rekening. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom. Aanmelding vooraf is wenselijk, maar niet verplicht.

Tevens krijg je uitleg over het ontstaan van Extinction Rebellion (XR), een beweging van bezorgde mensen die naast ludieke acties, demonstraties en petities ook de strategie van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid volgt. XR wil dat politieke leiders de waarheid vertellen en eindelijk het klimaat en onze leefomgeving de hoogste prioriteit geeft. Denk daarbij aan de branden in Australië, waar de premier na de eerste dag van de demonstraties (met XR erbij) eindelijk de link tussen klimaat en brand heft gelegd. Burgerlijke ongehoorzaamheid is een vorm van geweldloos verzet voor een politiek doel. Het doel van XR is om zo spoedig mogelijk een adequaat klimaatbeleid te bewerkstelligen. Nederland is kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. En in Nederland zijn sommige groepen kwetsbaarder dan andere. De XR beweging bestaat uit mensen van alle leeftijden en van allerlei vakgebieden.

(Ver)Ander café – een formule van Transitie Boxtel www.transitieboxtel.nl – Miek van Nooijen

Workshops Praat en daad voor het klimaat – Mirjam Bemelmans

XR Brabant – Susanne Scepek, Jan Juffermans en Mirjam Bemelmans (06 15173136)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *