Archief

Projecten

Informatieve films en discussieavonden.
Om de bewoners van Boxtel bewust te maken van de ‘formule’ van Transition Town bekend te maken vertoonden we films zoals Home over de schoonheid van de aarde, een ‘onaangename’ film Sea the truth over overbevissing, In transition over het afkicken van de olieverslaving, De groene hemel van een onderwijzer gepassioneerd door de natuur, Cuba waar een lokale veerkracht noodzakelijk werd, Mother earth over terugkomst van traditionele landbouw in India, etc.

Interviews met Boxtelaren.
Ook plaatsen we geregeld in het Brabants Centrum een interview met een ‘gewone’ Boxtelaar die met ‘iets kleins’ een grote duurzame stap zet.
Informatiemiddag over Permacultuur.
Een van de pijlers van transition town is permacultuur; zo organiseerde we een informatiemiddag over permacultuur. Deze werd druk bezocht. De gemeente heeft al plannen om een stuk grond mooi in te richten en na deze middag misschien wel met permacultuur.

Plastic soup.
Op de kinderboerderij maakten de kinderen een ‘plastic  eend’ die ons bekend maakt met de ‘plastic soup’ die in de oceaan drijft  Een gezellige middag op een heel warme middag met heerlijke muziek en spelletjes.  Een van de ‘spelletjes’ beeldde ons ecosysteem uit. De kinderen zagen dat als je een onderdeel van het ecosysteem vernietigd dat het hele systeem in duigen valt.
In de bibliotheek en het gemeentehuis werd de plastic eend door vele passanten bewonderd.

Lezing over afval en hergebruik.
In de bibliotheek vond er een avond over afvalbeleid en hergebruik plaats. Met o.a. voormalig 2e-kamerlid de heer Lansink en Boxtelaar Joost van der Pluim.

Zonne-energie.
Op de Molenwijkschool heeft TT voor het initiatief gezorgd voor zonnepanelen en geeft een instruktie over zonne-energie. De kinderen maakten zelf een prachtige rap over zonne-energie. (tekst nog toevoegen)
Dankzij een 4-tal benefietconcerten kunnen op een groot aantal basisscholen zonnepanelen worden gefinancierd. Zo kunnen de jongste Boxtelaren zien hoe we lokaal energie kunnen opwekken.