Archief

Schaliegasvrij

 

Burgerinitiatief schaliegasvrij Boxtel informeert sinds 2011 Boxtelaren over de negatieve en onomkeerbare gevolgen van een (proef) boring naar schaliegas en organiseert acties zoals handtekeningenacties en protestreizen naar Den Haag.

Burgerinitiatief schaliegasvrij Boxtel heeft een organische structuur geschoeid op het Transition Town model; dus geen traditionele juridische organisatievorm. Naast een harde kern; het Actieteam  is er een grote groep vrijwilligers die incidenteel de strijd ondersteunen met de tijd en middelen die hen op dat moment ter beschikking is. De strijd tegen schaliegas in Boxtel is low budget. De financiën lopen via de bankrekening van Stichting Transition Town Boxtel. Publicatie vindt jaarlijks via deze website plaats. Donaties zijn zeer welkom!

In 2013 ontving het burgerinitiatief samen met Actiecomitie Zegnee tegen SG uit Lennisheuvel en Stichting Schaliegasvrij Haaren 5.000,-.

Het Burgerinitiatief schaliegasvrij Boxtel geeft een nieuwsbrief uit met informatie over schaliegas die specifiek de inwoners van Boxtel aangaat. Schrijft u in via schaliegasactiegroep@hotmail.nl. S.v.p. uw interesse gebied en adres gegevens vermelden. Geeft u a.u.b. ook aan of wij u mogen benaderen voor ondersteuning.

Daarnaast zijn wij actief op FB Burgerinitiatief schaliegasvrij Boxtel

Het Burgerinitiatief heeft nauw contact met Stichting Schaliegasvrij Nederland, op www.schaliegasvrij.nl vindt u een enorme schat aan informatie.

manifestatie tegen schaliegas tijdens bezoek PvdA, Markt Boxtel 14 sept 2013

Voor Perscontacten: Mirjam Bemelmans 06 15173136