Duurzame Week Boxtel

Op de onderstaande link van omroep Dommelland kun je terug kijken naar de Open bos en rondleiding in Tiny Forest ‘Kampini’ op Woensdag 13 oktober aan de Robert Schumanlaan.

 

Zondag 17 oktober

Korte groepswandeling om 10.30 uur langs duurzame, leuke en
spannende plantsoenen in Boxtel-Oost met bioloog Kees Margry en
toelichting door buurtbewoners. Aanmelden is niet nodig.
Verzamelen bij Kinderboerderij Boxtel, Apollopad 1.
De rondleiding duurt 1,5 uur. 

 

Donderdag 14 oktober
Avond over onze reactie op de ecologische, klimaat- en sociale crisis, met film over de visie van prof. Klaas van Egmond, en discussie met Sietske Smulders-Dane, georganiseerd door PvdA-GroenLinks. 20.00 uur in de Raadszaal van het Gemeentehuis, met corona-check. Aanmelden via pvdagroenlinksboxtel@outlook.com

Woensdag 13 oktober Film met inspirerende praktijkvoorbeelden en discussie met onderzoeker Anton Nigten en project-begeleider Marijke Kuipers uit Wageningen, in samenwerking met de ZLTO. In De Rots, 20.00 uur, entree gratis, met coronacheck. Reserveren via ttboxtel@gmail.com

Woensdag 13 oktober  Open bos en rondleiding in Tiny Forest ‘Kampini’ aan de Robert Schumanlaan, ’s morgens voor schoolkinderen en van 13.00-15.30 uur voor omwonenden en belangstellenden, in samenwerking met IVN.

Woensdag 13 oktober in de Rots een extra Repair Café van 14.00–16.00 uur. Iedereen kan met te repareren spullen en kleding binnen komen, na de corona-check.

Dinsdag 12 oktober Al vele jaren worden er lessen verzorgd op de basisscholen, over natuur, energie en klimaat. Dat is vooral voor de leerlingen van groep 8, die de school volgend jaar gaan verlaten. Deze keer zijn de lessen op de scholen De Beemden, St. Petrus, de Spelelier en de Vorsenpoel. De lessen worden gegeven door Mirjam Bemelmans, Tammo Bieze en Jan Juffermans.

 

Op maandag 11 oktober geven medewerkers Duurzaamheid van de gemeente op de Markt van 12 –14 uur informatie over geveltuintjes en verwijzen alvast naar de mooie voorbeelden in Kerkstraat, Burgakker en Fellenoord. Kijk op www.boxtel.nl/duurzaam-boxtel/wat-doet-de-gemeente-aan-duurzaamheid

Persbericht 28 september 2021

De Duurzame Week 2021 gaat door!

Kringlooplandbouw, geveltuintjes, basisschoollessen, eco-plantsoenen, Repair Café, open Tiny Forest en film/debat over de crisis.  

Van 10 tot 17 oktober wordt in Boxtel weer de jaarlijkse Duurzame Week georganiseerd. Die week wordt voor de zevende keer in Boxtel georganiseerd. Voor twee activiteiten in zalen wordt gevraagd te reserveren en aan de zaal wordt de corona-check gedaan. Het programma biedt voor elk wat wils, want het gaat over energie, voedsel, geveltuintjes, klimaat, repareren, meer groen plantsoen, landbouw en kringlopen. Volgende week wordt het volledige programma gepubliceerd. De organisatie is in handen van Transitie Boxtel, in samenwerking met de gemeente Boxtel. Hier alvast een tipje van de sluier.

Film, geveltuintjes en lessen

Op maandag 11 oktober geven medewerkers Duurzaamheid van de gemeente op de Markt van 12 –14 uur informatie over geveltuintjes en verwijzen alvast naar de mooie voorbeelden in Kerkstraat, Burgakker en Fellenoord. En op zondag 17 oktober kunt u kennis maken met eco-plantsoenen in Boxtel Oost onder leiding van bioloog Kees Margry. Een opvallend onderdeel van het programma wordt de filmavond met discussie over kringlooplandbouw. Daarvoor komen er twee deskundigen uit Wageningen. Het is een initiatief van Transitie Boxtel, in samenwerking met de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO). Eerder werd samen al een gezamenlijke maaltijd met weinig vlees georganiseerd, en ook een informatieavond over een gezonde bodem. De avond wordt gehouden in De Rots op woensdag 13 oktober. 

Al vele jaren worden er lessen verzorgd op de basisscholen, over natuur, energie en klimaat. Dat is vooral voor de leerlingen van groep 8, die de school volgend jaar gaan verlaten. Deze keer zijn de lessen op de scholen De Beemden, St. Petrus, de Spelelier en de Vorsenpoel. De lessen worden gegeven door Mirjam Bemelmans, Tammo Bieze en Jan Juffermans. 

Repair café en Tiny Forest

In De Rots wordt een extra Repair Café gehouden op woensdag 13 oktober, van 14.00 –16.00 uur. Ook op 13 oktober is er ’s morgens een ‘Open Tiny Forest’ voor schoolkinderen en ’s middags tussen 13.00 en 15.30 uur voor omwonenden en andere belangstellenden. Het gaat om Boxtels eerste Tiny Forest aan de Robert Schumanlaan. 

Door PvdA/GroenLinks in Boxtel wordt op 14 oktober een film- en discussie-avond georganiseerd in de Raadszaal van het Gemeentehuis. Het gaat over de actuele ecologische, klimaat- en sociale crisis. Gestart wordt met een film over de visie van prof. Klaas van Egmond, de voormalige directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, en daarna discussie.

Reserveren en meer info

Voor binnen-activiteiten wordt gevraagd te reserveren via het email-adres: ttboxtel@gmail.com Voor meer informatie zie www.transitieboxtel.nl en het volledige overzicht komt ook op Facebook Duurzame Week Boxtel.

——————–

Meer info voor de pers:  Jan Juffermans, tel. 04 1167 6885 of via jan.juffermans@voetafdruk.eu