Eetbaar Boxtel

Eetbaar Boxtel, als onderdeel van Transitie Boxtel, wil mensen samenbrengen en inspireren om meer gezond en duurzaam voedsel in eigen regio te produceren, oogsten, kopen, bereiden en ervan te genieten!

Buurtplantdag

Vanaf 2015 organiseert Eetbaar Boxtel een jaarlijkse buurplantdag. Op deze dag wordt door buurtbewoners en leden van Eetbaar Boxtel op diverse plaatsen een aantal fruitplanten geplant. In 2019 waren het 170 in totaal op 11 locaties. Inwoners maken een keuze van bomen en struiken. Ze worden in overleg met de gemeente op gemeentegrond (plantsoen, grasveld) door de inwoners geplaatst en onderhouden. De planten zijn door de gemeente Boxtel beschikbaar gesteld.

Recepten voor peulvruchten
DWB peulvruchten recepten-okt2019

Buurtmoestuinen in Boxtel – een vruchtbare bodem in de samenleving

  • Er zijn inwoners die gezamenlijk het initiatief nemen om zelf voedsel te telen. Eetbaar Boxtel  is aan de slag gegaan om buurtmoestuinen en -pluktuinen te faciliteren. Groenten en fruit zelf kweken is wereldwijd “in”. Overal komen er tuintjes: op balkon, in de tuin, op dak, naast openbare gebouwen, op braakliggend terrein.
  • We hebben in Boxtel gekozen voor tuinen in de wijk, dichtbij de deelnemers
  • We werken met de gemeente…
aan een vruchtbare bodem in de samenleving…
en we willen helpen zorgen voor groei en bloei van pluktuinen en buurtmoestuinen…
hopend uiteraard op een mooie oogst!

Onze aanpak
Oproep: wij nodigen groepen bewoners uit om met voorstellen te komen voor nieuwe gezamenlijke pluk of -moestuinen in de eigen omgeving.

Contact
Voor meer informatie over Eetbaar Boxtel, of als u ideeën voor activiteiten heeft, kunt u contact opnemen met:
E-mail: ttboxtel@gmail.com

Fotos:

-Hoogheem, Oost

 

-pluktuin Robert Schumanlaan

 

-buurtplantdag nov. 2019 aan de Mozartlaan, Oost