Maak je (tegel)tuin groen

Lezing in Bibliotheek Boxtel op 1 maart 20.00 uur

Maak je (tegel)tuin groen, kleurrijk en koel

In samenwerking met de bibliotheek organiseert Transitie Boxtel een lezing op woensdag 1 maart over het vergroenen van je tuin. Dat betekent ook meer bloemen en een stuk koeler in de zomer. De lezing wordt gehouden door Boxtelaar Wiebe de Leijer, die recent veel goede ervaring opdeed met zijn eigen huis en tuin. Hij laat ook vele voorbeelden zien.

Onderhoudsarm?
Om ons heen zien we de laatste jaren steeds meer tegeltuinen verschijnen. ‘Lekker onderhoudsarm’ is vaak het argument. Maar in de zomer heb je in een tegeltuin extra last van hittestress, tijdens noodweer van wateroverlast en allerlei insecten en andere dieren kunnen er geen thuis vinden. Bovendien, is een tegeltuin wel onderhoudsarm? Het onkruid in de voegen moet weggehaald worden en de tegels worden vaak schoongemaakt met een hogedrukspuit.

Vergroenen
Dat kan ook anders. Wiebe de Leijer vertelt meer over hoe je een tuin klimaatadaptief én onderhoudsarm kan inrichten. Uit eigen ervaring en in zijn werk als architect komt Wiebe veel in aanraking met vergroening van de leefomgeving. Hoe pak je vergroenen van je tuin aan? Welke soorten bestrating zijn er? Hoe richt je een border in? Welke planten en bloemen kies je? En nog veel meer vragen komen aan bod. Dus de aanpak is praktisch en concreet, zodat je erna zelf aan de slag kunt!
De toegang tot de lezing in de bibliotheek is gratis, maar