Werkgroepleden

Transitie Boxtel is vanaf het begin een vrijwilligersorganisatie van mensen die zich willen inzetten voor een schoon milieu, een rijke natuur, en een meer regionale welzijnseconomie. Hier stellen ze zich voor:

Bestuursleden:

Plaatsvervangend voorzitter:

Ingrid Dimmers, is milieukundige en heeft bij verschillende organisaties gewerkt, het laatst als beleidsmedewerker klimaat en duurzaamheid binnen gemeenteland. Naast haar werk heeft ze een passie voor een gezonde en duurzame leefstijl (voeding, beweging).

 

Ando Kuypers is natuurkundige, en werkt bij TNO in Eindhoven aan de ontwikkeling en toepassing van zonnecellen.  Hij is lid van de redactieraad van het Nederlandse Solar Magazine, volgt de ontwikkelingen rond duurzame energie, en schrijft daar over. Hij is de penningmeester van TB.

 

 

Dorothee Valentijn, is opgeleid als grafisch vormgever en heeft in verschillende functies gewerkt als DTP’r. Ze is verantwoordelijk voor de website en facebook en andere publiciteitsuitingen van TB. En is de secretaris van TB.

 

 

Werkgroepleden:

Jan Juffermans, werkte van 1978 tot 2010 voor De Kleine Aarde, en is naast Transitie Boxtel en de Bomen Brigade Boxtel ook landelijk actief voor het Platform Duurzame en Solidaire Economie en de Werkgroep Voetafdruk. Nederland.

 

 

Gerard Buiks is kort lid. Hij vindt Transitie Boxtel leuk, gezien de deelnemers en hun praktische inzet voor Boxtel. Hij was bij de provincie Noord-Brabant verkeers- en milieuplanoloog. Hij maakt ook het verslag van onze bijeenkomsten.

 

 

Jos Stift, woont sinds mei 2022 in Boxtel.
Duurzaamheid, klimaat maar ook de transitie van zowel energie of ons voedsel vind ze belangrijke onderwerpen. Ze vind het fijn om op verschillende manieren verbindingen te leggen en samen met anderen bovengenoemde onderwerpen onder de aandacht te brengen en ook om zichzelf hierin te blijven vernieuwen.
Klimaatburgermeester van de gemeente Boxtel 2024.

 

Rien de Groot is werktuigbouwkundig ingenieur maar gelooft niet in de techfix.
We kunnen de transitie niet maken door hetzelfde te doen met duurzame technologie. Gedragsverandering is ook nodig.
Een liefdevolle verbinding met de natuur/schepping is belangrijk.
Daarom ook actief lid van WNLB (natuurwerkgroepboxtel.nl) en st Ambrosius (bijeninboxtel.nl)

 

Marije v Kuijk, geboren en getogen Boxtelaar
Al weer een aantal jaren actief bij TBoxtel. Mijn inzet gaat vooral uit; om mensen bewuster te maken. Niets is vanzelf sprekend ook niet de aarde. 
En daar mogen we ons heel bewust van zijn. Na ons komen er nog vele generaties en ook zij willen weer genieten van de pracht van de aarde. Ik werk hard om heel bewust te zijn van wat ik allemaal consumeer en ook probeer ik het uit te dragen, dat minder niet moeilijk is maar fijn. Het is een uitdaging.
 
 
 

Bas van den Berg werkt als freelance software engineer. Hij houdt zich bezig met de vraag hoe de transitie van het oude systeem naar iets nieuws praktisch zou kunnen worden ingevuld en hoe dit nieuwe er dan uit zou kunnen zien.

 

 

 

David Andreae