Repair Cafe´

Repair Café bij Het GOED

Op 6 juli 2024, 12.00 – 15.00 uur

Het repareren blijft gratis!

De volgende repair dagen zijn op 7 september en 2 november 2024.

Transitie Boxtel organiseert op zaterdag 6 juli weer een Repair Café in kringloopwarenhuis Het Goed, Industrieweg 6 in Boxtel. Het is op de eerste etage, omdat daar meer licht en ruimte is voor de reparateurs. U bent welkom met uw kapotte spullen van 12.00 tot 15.00 uur.

Spaart energie en grondstoffen
Het gaat om minder weggooien door reparatie, en ook om het zelf repareren te stimuleren. Dat spaart geld, energie en grondstoffen, en het is ook goed voor het klimaat. Bovendien verkleint het onze mondiale voetafdruk en dat geeft extra voldoening. Repareren heeft dus vele voordelen. De reparaties zijn gratis, maar een gift voor de kosten van Transitie Boxtel is welkom.

Europa gaat helpen
In het voorjaar van 2023 heeft de Europese Commissie het langverwachte Right to Repair-voorstel gepresenteerd, waarin het recht op reparatie van goederen voor consumenten wordt uitgebreid. Reparaties moeten gemakkelijker en goedkoper worden. Dit is in lijn met de Green Deal om te zorgen voor minder e-waste en de wens om minder grondstoffen te gebruiken. Tegelijkertijd moet het voor de consument een besparing opleveren. Dus Europa gaat helpen dat reparatie makkelijker en ook echt mogelijk moet zijn. Dat is nu niet altijd het geval.

Diverse kapotte spullen
Op 6 juli staan tussen 12.00 en 15.00 uur de vrijwillige reparateurs (M/V) weer voor u klaar om kapotte spullen, zoals kleine meubels, speelgoed, kleding en elektrische apparaten, te (proberen te) repareren. Bezoekers aan het Repair Café kunnen dus zeer diverse voorwerpen van thuis meenemen. Alles wat het niet meer doet (behalve klokken) maakt kans op een geslaagde reparatie. Dat heeft de praktijk wel bewezen. Het helpt als men de handleiding van een apparaat meebrengt. Dan lukt het repareren doorgaans beter.