Jaap Korteweg in Boxtel

      Geen reacties op Jaap Korteweg in Boxtel

Foto: Hans van Doorn

Op 28 juni 2023 organiseerden we samen met de Bibliotheek een avond met Jaap Korteweg, bekend als de Vegetarische slager. Maar hij is met meer plannen actief. Er kwamen maar liefst ongeveer 120 mensen naar die boeiende avond! De foto’s geven een impressie.

Kaas maken van gras, zonder een koe. Jaap Korteweg denkt dat het kan. Hij investeert in een laboratorium dat het dier overbodig moet maken bij de productie van ‘echte’ kaas en melk. 

Daarnaast werkt Korteweg aan ‘Nieuwe Vroenten’. Dit project bestaat uit een gebied van duizend hectare waarin wonen, werken, voedselproductie, energievoorziening en recreatie volledig circulair zijn.Het gebied zal duizend hectare groot zijn en dit landschap zal alle zesduizend inwoners zelf kunnen voeden, van energie voorzien en er wordt gezorgd dat alle ‘afvalstromen’ opnieuw gebruikt worden. Voor producten die inwoners van verder moeten halen, compenseren ze binnen ‘Nieuwe Vroenten’. Bijvoorbeeld door het opwekken van extra duurzame energie

Foto: Hans van Doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *