Fietsersbond afdeling Boxtel geeft lezing in Bibliotheek

Op woensdag 20 maart houdt Pierre van den Oord op uitnodiging van Transitie Boxtel een lezing in de bibliotheek van Boxtel. Aanvangstijd 20.00u, inloop vanaf 19.30u. Centraal staat het fietsklimaat in Boxtel en haar kerkdorpen door de jaren heen. Pierre geeft de lezing vanwege de impasse rond de benodigde veranderingen van de laatste 10 jaren. Hij zal een aantal voorbeelden geven om die impasse te doorbreken. Aansluitend zal wethouder Fred van Nistelrooij zijn reactie geven. Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelding is wel nodig en kan via ttboxtel@gmail.com.

Sinds het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) 2008 blijft de gemeente hangen in het maken van verkeersplannen zonder daarop besluiten te nemen. Eerst Move 31 met Boxtel Bycicle, daarna tijdens en na Corona het ‘Mobiliteitsplan 2040’ met als nieuwste variant ‘Toekomstmobiliteit 2040’. Steeds worden plannen doorkruist door stikstofeisen en financiële tegenvallers vanuit de PHS plannen van Prorail.

De uitdaging ligt voor de hand. Pierre zal de weg vrijmaken met diverse plannen voor de hele fietsfamilie (van 8-80 jaar en de vele fietsvarianten: e-bike, bakfiets, driewiel, scootmobiel etc).
 Na de lezing van Pierre zal wethouder Fred van Nistelrooij zijn reactie en visie geven en is er ruimte voor vragen/discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *