I Am The River, The River Is Me (première) *

Op woensdag 17 april draait Transitie Boxtel de schitterende film ‘I am the river, the river is me’ (een voorvertoning) in de bibliotheek van Boxtel. Aanvang is om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30u. De entree bedraagt € 2,50 p.p. (liefst contant). Wilt u de film zien, meldt u dan aan bij ttboxtel@gmail.com.

De Whanganui River Aoteroa/ Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als allereerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Het resultaat van een ruim 150 jaar lange strijd van de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw Zeeland, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen.
De film gaat over een vijfdaagse kanotocht over de rivier met de filmmakers en internationale watervertegenwoordigers. Tijdens de tocht ontstaat er ruimte om na te denken over de toekomst van onze planeet en wat de rivier hun laat voelen als mens.
I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en samenleving – het is een call for action, een oproep om de waarde van de natuur en gemeenschap te herzien. Doen jullie mee!

Na de film is er gelegenheid om na te praten over de impact van de film.

  • Deze film is mogelijk gemaakt door Cinema Delicatessen Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *