De Toekomststoel

      Geen reacties op De Toekomststoel

Filmpje en foto’s aanbieding van de Toekomststoel aan de Gemeenteraad:

Gemeenteraad Boxtel krijgt Toekomststoel aangeboden

Op 24 oktober krijgt de Gemeenteraad van Boxtel een Toekomststoel aangeboden. Dat gebeurt ’s avonds om 19.30 uur in het Gemeentehuis bij aanvang van de raadsvergadering. Het is gezamenlijk initiatief van de Grootouders voor het Klimaat uit onze regio, The Star Company uit Boxtel en de Stichting Transitie Boxtel. Het idee van de Toekomststoel komt van Jan Terlouw.

Toekomstige generaties
De Toekomststoel vraagt permanente aandacht voor de belangen van kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. Vooral in de huidige tijd van diverse grote problemen is het noodzakelijk meer dan ooit rekening te houden met de gevolgen van plannen en besluiten voor de mensen die na ons komen. De stoel staat symbool voor de rechten van de toekomstige generaties, onder het motto: ‘Een leefbare Aarde voor alle kinderen en kleinkinderen; een grote verantwoordelijkheid!‘ De Boxtelse Klimaatburgemeester Yfke Veenstra zal samen met Suus Mandos van The Star Company de stoel aanbieden, en onder leiding van Inge van den Biggelaar zal vervolgens hun klimaatlied al dansend worden gezongen.

Grootste uitdaging
Klimaatontwrichting is nu verreweg de grootste uitdaging van onze tijd. Dat is erkend in het mondiale Verdrag van Parijs. Wetenschappers wereldwijd waarschuwen voor de enorme risico’s, zoals tot uitdrukking komt in de rapporten van het internationaal klimaatpanel van de Verenigde Naties. Ook dit jaar waren er weer vele klimaatrampen en de maand juli was de heetste ooit gemeten. Door de extreme hitte bezwijken nu jaarlijks al miljoenen mensen. Maar bij het maken van plannen komen er zogenaamde “verworven rechten” en alledaagse belangen in het spel. Dat maakt besluitvorming mistig en rommelig. En zo raken de rechten en belangen van andere mensen en kinderen die niet aan tafel zitten vaak buiten beeld. Daarom wordt op 24 oktober een hartstochtelijke oproep gedaan: Neem uw verantwoordelijkheid voor een leefbare Aarde voor alle kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. De Toekomststoel zal de gemeenteraad helpen om hier steeds goed aan te blijven denken.

Meer informatie over de Toekomststoel: https://grootoudersvoorhetklimaat.nl/actie/de-toekomststoel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *